Omgeving van Zwolle

Zwolle is de hoofdstad van Overijssel. De stad is gesitueerd langs de IJssel. Vanuit een vakantiewoning in Zwolle kunt u dan ook zowel interessante natuurgebieden bezoeken als een kijkje nemen in het centrum van de stad. In Zwolle zijn er nog vele oude gebouwen te bewonderen. Zo kunt u de Sassenpoort, windmolen de Passiebloem, of de Hoge Spoorbrug bezichtigen. De stadspoorten in Zwolle stammen uit de Middeleeuwen. In Zwolle zijn er diverse musea, waaronder het Stedelijk Museum Zwolle en Museum De Fundatie. Verder heeft de stad een gezellig stadscentrum, waar u op een terrasje heerlijk uit kunt rusten.

Natuur in Zwolle

Hoewel Zwolle een stad is zijn er toch genoeg mogelijkheden om tijdens uw verblijf in uw vakantiewoning de natuur in te gaan. Tegenover en achter Hollewand Guesthouse vindt u het bos van Zandhove, waar u een rustige wandeling kunt maken. U kunt ook de uiterwaarden van de IJssel bezoeken. In de winter verblijven er vele ganzen in de uiterwaarden. In de zomer zijn er op de strandjes steltlopers te zien als grutto en tureluur. Vanuit de struikgewassen zingen er bosrietzangers en sprinkhaanzangers. In de avond zijn er soms kwartels of kwartelkoningen te horen.

Guesthouse Hollewand

De huidige boerderij de Hollewand is gebouwd op de plaats waar ooit de Herberg De Hollewand heeft gestaan. Boven de voordeur van het pand is een gevelsteen ingemetseld met de naam van de jonkvrouw en die van de architect van het pand, Piet Lankhorst.

De Hollewand was in het verleden onderdeel van het tegenover gelegen Landgoed Zandhove en is gesitueerd op een prachtige locatie. Vanuit uw gastenverblijf kunt u de bezienswaardigheden in de stad bezoeken, maar er zijn ook voldoende mogelijkheden om de natuur in te gaan.

Omgeving tips

Aantrekkelijke bezienswaardigheden om te bezoeken / activiteiten in Zwolle zijn:

  • (Fiets) Rondje Zwolle - https://fietsroutenetwerk.nl
  • IJsselbiënnale - verken de buitententoonstelling van 120 km, met werken van maar liefst 27 kunstenaars of bezoek het gevarieerde programma vol theater, muziek en kunst - https://ijsselbiennale.nl/
  • Varen door de gracht in Zwolle
  • Waanders boeken in de Broeren
  • Museum de Fundatie
  • Bonami Games & Computers Museum
  • Sassenpoort
  • Grote of St. Michaelskerk
  • Golfen bij de Golftuin (op loopafstand)

Fiets Rondje Zwolle

https://fietsroutenetwerk.nl/fietsroutes/rondje-zwolle

Proef de sfeer van deze middeleeuwse Hanzestad.

Tussen de Vecht en de IJssel ligt de Middeleeuwse Hanzestad Zwolle. Sinds de 15de eeuw is Zwolle een machtige handelsstad geweest en dat kun je zien wanneer je door de stad heen fietst. Het historische centrum met de verdedigingsmuur, de Sassenpoort, de Peperbus en de stervormige stadsgracht eromheen zijn zeker weten de moeite waard om te bekijken. Dankzij het vele water in de omgeving zult u ongetwijfeld langs, over of onder een aantal bruggen en viaducten langsfietsen.

De Hanzeboog en de IJsselbrug zijn ook zeker de moeite waard om te bekijken. Ondanks de groei van de laatste eeuwen heeft Zwolle toch nog zijn dorpse allure weten te bewaren. Veel van deze allure is vooral terug te vinden in de hoeveelheid cultuur die beschikbaar is in de stad. Verschillende theaters en musea maken het een toevluchtsoord voor vele kunstliefhebbers.

Buiten de stad kunt je genieten van uiterwaarden van de IJssel. Dit zijn beschermde natuurgebieden die vol staan met planten, struiken en bossen. Dit natte gebied tussen rivier en dijk is een mooie plek voor veel gevleugelde fauna om te broeden. IJsvogels, lepelaars en reigers zijn vaak geziene gasten op deze plekken. Kortom, een rondje Zwolle is een lust voor het oog!

 

 

IJSSELBIENNALE

Ga op pad met je reisgids, verken de buitententoonstelling van 120 km, met werken van maar liefst 27 kunstenaars of bezoek het gevarieerde programma vol theater, muziek en kunst.

https://ijsselbiennale.nl/

 

 

GOLFEN

Op loopafstand bindt zich golfterrein De Golftuin.

De golftuin is toegankelijk voor iedereen, ook voor mensen zonder GVB. Er is een 9 holes par3 baan met 18 afslagplaatsen en 2 oefengreens. De Golftuin biedt interessante mogelijkheden voor beginners en houdt de prijzen laag.

Golfen zonder GVB

GVB is een golfvaardigheidsbewijs waarin de golfer technieken en alle golf vaardigheden heeft geleerd. Bij de  golftuin kunt u de populairste sport van Nederland beoefenen zonder dat u in het bezit bent van een GVB.

Orangerie als horeca gelegenheid

De orangerie is een prachtige aanvulling op de golfbaan. Mensen kunnen bij de orangerie – ook als ze niet golfen – terecht voor een kop koffie of een heerlijke lunch of plate.  Op het grotendeels overdekte/verwarmde/verlichte terras is het heerlijk vertoeven.

www.golftuinzwolle.nl